top of page

Jeg er Maria. Jeg er i mine slut 30'ere og bor på Frederiksberg. Til daglig giver jeg Manuvision kropsterapeutisk behandling i min klinik på Østerbro i København. Derudover arbejder jeg som uddannelseskoordinator og studievejleder ved Manuvision. 

Jeg drives af at skabe mere nærvær, ro, autenticitet og medmenneskelig mellem mennesker. Vejen dertil kan efter min erfaring findes gennem kropsterapi, yoga og mindfulness. Min egen rejse startede med en yoga uddannelse i 2019-20, der åbnede min nysgerrighed for kroppen, dens funktioner og ikke mindst hvordan den hænger sammen med sindet og vores følelsesliv. 

Profil billede af kropsterapeut Maria Myhlendorph

Jeg har altid søgt, at min tilværelse skal være meningsfuld. At jeg skal være noget for nogen på denne planet, og være med til at gøre en forskel til det bedre. Det ledte mig til at rejse jorden rundt efter min gymnasieuddannelse. Det ledte mig til at læse antropologi på universitetet. Det ledte mig til at engagere mig som frivillig med udviklingsarbejde i andre lande. Det ledte mig til at arbejde med frivilligt socialt arbejde i Ældre Sagen, Røde Kors, Kræftens Bekæmpelse og LGBT+ Danmark. 

Men allerede 2-3 år inde i mit arbejdsliv efter endt uddannelse, mærkede jeg, at den der mening ikke blev indfriet. Det føltes tomt, og jeg befandt mig i en depressiv tilstand. Godt 2 år senere, i november 2020, blev jeg ramt af stress. Eller det vil sige, i november 2020 ville min krop ikke længere være med til, at jeg ignorerede dens signaler. Så kroppen reagerede ikke længere "kun" med hjertebanken, dårlig nattesøvn, tankemylder og åndedrætsbesvær, som havde været min måde at være i livet i mange år. Den tidlige novembermorgen udløste kroppen et panikanfald. Det kunne ikke længere ignoreres - jeg havde stress, og det havde jeg haft længe.
Kroppen havde sendt mig så mange signaler, men jeg opdagede dem ikke, kendte dem ikke, mærkede dem ikke. Eller... nogle gange gjorde jeg, men jeg kunne ikke finde ud af at sige fra, sige nej, sige stop. Så det gjorde kroppen for mig!

 

Gennem mit forløb ud af stressen lærte jeg min krop, mine grænser, mine reaktionsmønstre og mit energiregnskab at kende. En helt uundværlig læring, som har formet mine valg i livet lige siden. Særligt tog jeg en stor beslutning, der skulle ændre mit liv. Jeg mødte op til informationsaften i Manuvisionhuset på Frederiksberg, og 4 dage senere startede jeg på uddannelsen som Manuvision Kropsterapeut. Det gjorde jeg, fordi jeg kunne mærke i hele min krop, at det var det helt rigtige for mig. Jeg gjorde det, fordi jeg ville leve mit liv anderledes og finde meningen.

Det at være i stand til at mærke sig selv, være nysgerrig på egne følelser, og reaktionsmønstre er typisk ikke noget, vi lærer eller vokser op med at have opmærksomhed på. Livet leves gennem og med kroppen, men vi kan godt glemme at være med kroppen, lytte til kroppen og tillade kroppen at guide os. Kropsterapien er en vej til at skabe den opmærksomhed i dig!

 

Det er nu min vej i livet at facilitere netop det for dig, at du kan møde HELE dig selv, lære at mærke dig selv, dine behov og grænser, og derfra stå stærkere i livet.

UDDANNELSE OG ERFARING

For snart 5 år siden startede min uddannelsesrejse inden for krop og sind. Det hele startede med, at jeg praktiserede yoga asanas, hvorigennem der opstod en spirende nysgerrighed på, hvordan krop, sind og følelser er forbundet. Nysgerrigheden har ført til, at jeg nu:

 

  • er under uddannelse i Patologi/Sygdomslære (på sygepleje niveau) i maj/juni 2024.

  • er uddannet i Anatomi & Fysiologi (på sygepleje niveau) i 2024.

  • har gennemført kursus i Førstehjælp ved hjertestop i 2024.

  • er uddannet Manuvision kropsterapeut i 2022-23.

  • har givet mere end 250 kropsterapeutiske behandlinger siden 2022.

  • har taget Mindfulness Baseret Stress Reduktionsforløb (MBSR) i efteråret 2021.

  • har taget kursus i Yoga & Vejrtrækningen i 2021.

  • har taget kursus i Ayurvedisk Sundhed i 2021.

  • er uddannet vinyasa og yin yoga instruktør (Yoga Alliance Certificeret) i 2019-21.

  • har undervist hold i vinyasa og yin yoga, samt undervist i yogafilosofi, meditation, pranayamas, chakras, vinyasa og yin asanas, samt mindfulness metoder på yoga uddannelser siden 2020.


Oprindeligt er jeg uddannet antropolog i 2015, og har med den uddannelse stor erfaring med at undersøge og forstå individets rolle i fællesskaber, kulturelle kontekster og samfundsnormer. Jeg har siden da arbejdet med organisationsudvikling og arbejdsmiljø, teamledelse, projektledelse og frivilligledelse i flere af Danmarks store socialhumanitære organisationer. Senest hos LGBT+ Danmark, hvor jeg arbejdede for bedre vilkår, større trivsel og flere fællesskaber for LGBT+ personer i Danmark.

Manuvision Certificeret

Uddannet og certificeret ved 

Manuvision logo
DAKOBE logo

Medlem af Dakobe - faglig forening for komplementære behandlere

bottom of page